Voetreflextherapie

 

Ruim 3000 jaar geleden werd voetreflexzonemassage als therapie toegepast in landen als Egypte, China en India. Men had ontdekt dat via reflexpunten op o.a. de voeten de organen en weefsels van het lichaam op een positieve manier beïnvloed kunnen worden.

 

Door deze zones met speciale technieken te masseren, wordt het zelfgenezend vermogen gestimuleerd, worden blokkades opgeheven en wordt het lichaam weer in evenwicht gebracht. De voetreflextherapie heeft direct een ontspannende werking, zodat je beter kunt slapen en meer energie hebt.

 

Voetreflextherapie kan worden ingezet bij veel lichamelijke klachten en zorgt voor herstel en verlichting.

 

• Spijsverteringsklachten

• Rug-, nek- en schouderklachten

• Spier- en gewrichtsklachten

• Klachten aan de luchtwegen

• Hormonale klachten

• Hoofdpijn en migraine

• Vermoeidheid

 

Specifieke massages die kunnen ondersteunen bij:

 

• Verdriet

• Burn-out

• Onrust

• Slecht slapen

• Stress

 

 

Metamorfosemassage

Een hele bijzondere massage waar ik graag wat meer over wil vertellen is de metamorfosemassage. Metamorfose massage is een zachte, niet-directieve, behandeling die ons helpt te worden zoals we in wezen zijn.

Het gaat bij metamorfose massage om transformatie. Transformatie is een verandering die blijvend is. Deze methode gaat ervan uit dat problemen, blokkades en ziekten hun oorsprong vinden in de periode vóór de geboorte. We zien die periode niet als iets wat voorbij is, maar als iets dat een wezenlijk deel is van wie we nú zijn. Ervaringen in deze periode opgedaan, vormen de basis waarop we ná de geboorte verder gaan.

De reflexlijn van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd weerspiegelt deze periode. Een behandeling bestaat uit een zachte aanraking van deze lijn.

Door met aandacht, onthecht – d.w.z. zonder oordeel en zonder verwachtingen – deze gebieden te behandelen, kan de geblokkeerde levenskracht vrijkomen.

 

Metamorfose massage houdt zich niet bezig met speciale symptomen of klachten, maar werkt op de mens als geheel, en geeft ruimte aan de innerlijke levenskracht, aan de Innerlijke Intelligentie. Oude blokkades – oude gedachte patronen, emoties en opvattingen - kunnen in beweging komen en verdwijnen. De altijd aanwezige levensenergie wordt vrijgemaakt en zorgt voor groei en verandering van binnenuit, zodat je kunt worden wie je bedoeld bent. Een behandeling wordt als zeer ontspannend ervaren.

 

Voor wie is Metamorfose massage geschikt?

Metamorfose massage is geschikt voor iedereen die graag de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Er zijn geen contra-indicaties.

Metamorfose massage kan ook ondersteunend zijn voor mensen die in een veranderingsproces zitten, zoals bijvoorbeeld bij een ‘leeg nest’, een echtscheiding, werkloosheid, ziekte of een rouwproces. Maar ook voor mensen die het gevoel hebben op een kruispunt in hun leven te staan, of vastgelopen zijn op school of op het werk.

Veel mensen kiezen voor metamorfose massage om emotionele problemen te verwerken, zonder over hun problemen te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven. In moeilijke tijden kan metamorfose massage een grote steun zijn.

 

Deze methode is ook heel geschikt voor hoog gevoelige kinderen, voor kinderen met ADHD, autistische kinderen of kinderen met het syndroom van down.

Een metamorfose massage is een vorm van niet-opdringerige communicatie, en helpt ze tot rust te komen.

Er is veel ervaring met metamorfose massage in hospices, in instellingen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke belemmering en in ziekenhuizen.

Zwangere vrouwen en vroedvrouwen gebruiken de metamorfose massage, omdat de behandelingen de zwangerschap en de geboorte kunnen vergemakkelijken.

 

En niet in de laatste plaats is metamorfose massage geschikt voor iedereen die zin heeft in een heerlijke, diep ontspannende behandeling!!

 

Enkele voorbeelden van klachten waar voetreflextherapie goed bij kan werken

 

 

 

info@carolinehartvoorjevoeten.nl

K.v.K: 63246066

Btw-id NL001188772B31